Делото бе гледано по съкратената процедура  Автобусният шофьор Камен Филипов,

...
Делото бе гледано по съкратената процедура  Автобусният шофьор Камен Филипов,
Коментари Харесай

Автобусният шофьор, който уби Ванча Байлова и Тодор Тодоров, призна вината си, влиза в затвора за 4,8 г.

Делото бе гледано по съкратената процедура 

Автобусният водач Камен Филипов, който през февруари 2020 година провокира тежка злополука, лишила живота на кметския наместник на село Присад Ванча Байлова и 22-годишния Тодор Тодоров, влиза в пандиза за 4,8 години. Това реши през днешния ден състав на Окръжния съд в Бургас. 

Делото бе гледано по реда на кратко правосъдно разследване. Подсъдимият призна всички обстоятелства изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята виновност. Камен няма да има право и да ръководи моторно транспортно средство за период от 5 години

Припомняме, че 33-годишният тогава Камен Филипов провокира злокобна злополука на 28 февруари 2020 година към 22:00 ч. на основния път Бургас-Созопол, до разклона за Крайморие. С рейс, който пътува по линията Констанца-Истанбул той опустоши две коли, в които са пътуваха Ванча Байлова и Тодор Тодоров от село Росен. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Камен нарушил разпоредбите за придвижване, визирани в член 20, алинея 2 изречение първо от Закона за придвижването по пътищата - „ Водачите на пътни транспортни средства са длъжни при избиране скоростта на придвижването да се преценяват с атмосферните условия,... със положението на пътя,..., с съответните условия на видимост, с цел да бъдат в положение да спрат пред всяко предвидимо затруднение “, като се е движел със скорост 105 км/ч, позволил пътно-транспортно произшествие.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Камен Ф. за почтен и го оправда по обвиняването да е направил действието в резултат на нарушаване на наредбата на член 21, алинея 2 вр. алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата – превишаване на оптимално допустимия предел на скоростта.

Камен е с двойно гражданско – българско и турско.  В България той има дебело досие с пътни нарушавания – 3 присъди, 4 ПТП-а, 11 акта и 13 фиша за превишена скорост. В Турция обаче бил безукорен водач.
По време на правосъдните пледоарии той изрази страдание за стореното и съболезнования към околните на потърпевшите.

Държавното обвиняване пледира за налагане на наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 6 години, преди редукцията по член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, както и Камен Филипов да бъде лишен от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 7 години.

Поверениците на потърпевшите лица пледираха за наказване от 12 години „ Лишаване от независимост “ и отнемане от право да ръководи МПС за оптималния очакван в закона период. Те акцентираха като оттегчаващо виновността събитие невнимателното шофиране от страна на автобусния водач.

Окръжен съд – Бургас удостовери взетата по отношение на автобусния водач мярка за неотклонение „ Подписка “ и „ Забрана за овакантяване на рамките на страната “.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР